B – Normandië

Eigenlijk te lang gebleven bij SuC Oosterhout. Maar wel hebben wel een kopje koffie en thee gedronken. Alle mailtjes kunnen bijwerken en volledig kunnen bijladen naar 398km typical. Ook op het einde overigens laad de SuC nog best lekker door. Begint de laadsessie richting de 500km/h. Laadt hij op het einde nog “maar” 300km/h. Daar kan geen andere lader tegenop.

Bij terugkomst stonden daar een grijze uit Nederland en een donker rode uit België te laden. Vriendelijke knikje gemaakt en snel weg gegaan. Het ontbijt, Oosterhout had al te veel tijd verloren en we vertrekken uiteindelijk pas om 11:15 richting België.

Vlak bij de grens had ik in gedachte om te laden in Tournai. Ik had daar een paar 22kw lader gezien en een museum. Dat is iets om je tijd mee te doden als je een paar uur bezig bent. We kwamen met 285 Typical aan en hadden rustig gereden (100/110 km/u en slechts 185wh verbruikt)

Maar in Tournai konden we de laders niet vinden. Er zouden er twee moeten zijn vlak bij het museum. Als uitwijk hadden we nog twee andere laders. Één bij een ziekenhuis en een bij een bioscoop. Ga gaan richting het ziekenhuis; maar ook daar was het lastig vinden. Uiteindelijk aangesloten aan de achterkant bij laden en lossen. Mooie paal, maar met 11kw niet snel genoeg.

IMG_1332b

Dit zou uren gaan duren. Te voet op zoek naar een andere laadpaal die bij de bioscoop moest staan. En die locatie klopte keurig. Twee mooie palen, wel ge-ICE-ed. Maar het snoer is lang genoeg. EN 22kw!!

IMG_1337b

Helaas was het 14:00. Een tijd waarop alles ging sluiten bleek achteraf. Voor ons ging de friettent dicht…daar ging de lunch. Voor de rest was er niet veel te doen, of we hadden een aardige wandeling terug naar de stad moeten maken; in het vooruitzicht dat daar ook alles dicht was.

We hadden genoeg energie voor de volgende stop en we waren klaar met Tournai; het regende ook, wat het niet vrolijker maakt.

Op weg naar Amiens. Daar moesten we wel laden en dat kan op twee plekken. Bij E.leclerc en bij Renault. Het is 16:45 en Renault is tot 17:30 open. We gokken op E.leclerc.

IMG_1336b

Helaas ge-ICE-ed. Keurig handgeschreven briefje van E.leclairc onder de ruit dat hij 2 laadplekken bezet hield voor elektrische auto’s. We teuten nog een beetje en de auto rechts ging weg. Het laadstation is een type 3c. Gelukkig hebben we een kabel kunnen lenen van een Tesla-genoot. En met 100km/u kunnen we gaan laden.

Overigens door Frankrijk rij ik ook 110km/u. Ik wil niet te veel electronen verspillen en de snelheidswinst is niet gigantisch of je nu 110 of 130 rijdt. Daardoor verbruiken we slechts 202Wh.

Amiens ging veel tijd kosten. We hebben 230 km nodig en met de heuvels in het vooruitzicht maak ik me wat zorgen. Ik wil toch zeker 50km speling hebben…Na het nodig verveel (de winkel heb je wel gehad en er is niet veel te doen daar) hebben we het snoer opgerold met 293 Typical op de teller. Het is al laat, maar stil komen te staan onderweg is nog erger.

De weg richting Ticheville (La maison du Vert) gaat rustig aan met 110. We komen nog een zwarte Nederlandse Telsa tegen. We zwaaien wat en laten hem achter. We zouden pas rond 21:30 aankomen en hebben wat haast. Het verbruik blijft binnen de perken en ik hou mijn 50km speling vast. Daarop versnellen we naar 120km/uur en met 39 Typical over komen we aan op bestemming.

De kabel wordt uitgegooid en Tessie en wij maken ons op om langzaam op te laden voor de dagen die nog komen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Tesla op vakantie Frankrijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s