B – op locatie in Normandië

 

 

Bij de B&B in Ticheville hebben we ons eigen laadplekje gecreëerd. Met een 20 meter kabel uit de garage hebben we onze stroomaansluiting. En in de plasticbox houden we de stekkers, kWh-meter en UMC mooi droog. Dat is ook wel nodig, want het regent zo nu en dan pijpenstelen en we moeten veel laden.

Dat laden gaat met een ongelofelijke snelheid van 12Ampere…we hebben meer van 24 uur nodig om weer op volle sterkte te komen. En in de loop van de dagen willen we ook nog een paar uitstapjes maken, dus die privé laadplaats komt goed uit en Tessie staat standaard onderstroom als we “thuis”  zijn.20140713-212053-76853801.jpg

 

Dat betekend overigens niet dat we niet ge-ICE-ed kunnen worden.  Het verlengsnoer is gelukkig lang genoeg. Over de stroomaansluitingen in het dorp maak ik me wel enige zorgen. Bij het knipperen van de verlichting kijken we elkaar toch even aan of wij de oorzaak zijn. Ik vind het maar dunne kabeltjes dat door de lucht naar de woningen gaan. Helemaal als ik dan terug denk aan de dikke kabel die Liander heeft getrokken naar onze aansluiting thuis.

 

20140713-212051-76851495.jpg

Iets voor onderzoek thuis is trouwens nog de aansluiting van campers. Die zijn best veel aanwezig en dit zijn blauwe stekkers (!! yiepie). Echter ze zijn een stuk kleiner dan de blauwe stekker van de UMC. Onbruikbaar voor ons dus, wat jammer is. Want de aansluiting die we gevonden hadden zat vlak bij het stadje waar we waren.

20140713-212049-76849354.jpg

 

De Tesla is overigens een ongelofelijke fijne auto om in te rijden. Heuvels op is een peulenschil. En heuvels naar beneden al helemaal. Door het teruglaad systeem hoef je nooit bij te remmen. En we blijven ver onder de 200wh/km. Mede veroorzaakt omdat we op de B-wegen ca 70-80km rijden. We zijn perslot van rekening op vakantie.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Tesla op vakantie Frankrijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s