F – reis niet op zondag

Oude gezegde: reis niet op zondag, zondagen zijn saai.
In de modernere versie: reis niet op zondag, op zondagen zijn laadpunten gesloten.

We hadden een route voor de boeg van 364km, daar waren de stijgers en dalers nog niet in meegerekend. Noodzaak dus om tussen de middag even een klein beetje bij te laden, hoeft niet veel; een kilometer of 50 is genoeg.

Vertrokken met een volle accu en met een typical van 393km. Bewust erg rustig gereden, ter frustratie van enkele Fransen. Maar het verbruik blijft dan angstvallig goed, het lijkt wel of Tessie steeds minder nodig heeft.

Het eerste laadpunt is halverwege de route, bij een Renaultdealer. Tuurlijk stond er in de beschrijving van Chargemap al dat hij dicht zou zijn. Maar het laadpunt staat buiten en heeft 22kw.
Laadpunt gevonden, maar klepje gaat niet open met geen enkel pasje. Ook niet met het Franse kiwhi pasje, waar ik de meeste hoop op had.
Geeft niets, we rijden even door naar een McDonalds. Maar geen laadpunt te bekennen en de bediende verwees me terug naar de Renaultdealer.

Plan C was om door te rijden naar een E.leclerc. De laatste laadmogelijkheid, maar we hadden bij een andere vestiging al eens eerder prima geladen en deze zouden 4 punten moeten hebben. Maar ook op dat terrein geen oplaadpunt te bekennen.

Dus zonder bij te laden en met veel omrij kilometers, toch maar op weg naar de eindbestemming. In de wetenschap dat we nog een heuvelachtig landschap zouden krijgen.

En dat verbaast Tesla je toch weer. Met snelheden van 100-110km/u op autowegen en op de B-wegen een 70-80km/u is het verbruik uitgekomen op 169kw/km!! Met een ruime 40km typical over kwamen we aan. sorry Fransen, we hadden dus wel wat sneller kunnen rijden…

De eigenaar had net nieuwe buitenaansluitingen laten aanleggen. Helaas was de krachtstroom een soort van Perilex stekker. En daar had ik geen verloop voor mee. Maar op de gewone stekkers kan ik met een gerust hart 13A pakken. Tessie laat weer lekker bij…

20140722-172921-62961991.jpg

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Tesla op vakantie Frankrijk. Bookmark de permalink .

Een reactie op F – reis niet op zondag

  1. Eric Vandaele zegt:

    ben dit weekend van Chambery met 100% vertrokken en in 1 keer tot Fréjus binnendoor gereden. 401,1km 😇

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s