Conclusie

Vakantie met de Tesla Model S gaat uitstekend. Het is een fantastische reisauto met een zee van ruimte. Door de rust in de auto ben ik nooit moe op de bestemming aangekomen.

De navigatie werkt erg goed. Soms twijfel je of het wel de juiste route is, maar vaak is dat het dan weer wel. De voorliefde voor B-wegen, maakt het op vakanties leuk. Dit zijn de wegen waar Tesla op haar best is. Verbruik is dan laag en een feest om te rijden.

Het opladen is wel iets waar je rekening mee moet houden. We hebben ook twee uitstapjes niet gedaan, juist omdat we dit qua laadtijd niet zouden redden. Opladen via een normale stekker kost gewoon veel tijd. Een aantal tips:

– maak een lijst van laadmogelijkheden voor onderweg. Een lijst van 5-6 locaties is geen overbodigheid. 3kw laders moet je onderweg negeren en 11kw alleen gebruiker als uiterste nood.
– neem de tijd. Laden kost altijd langer. (Ook bij super chargers)
– kan je via een Super Charger, doe dat dan ook, ook al moet je daarvoor iets omrijden.
– zet de auto altijd direct aan het stroom, hoe laat je ook ergens aankomt.
– super om mee te nemen is een waterdichte doos voor stekkers en een kWh-meter. Tes verbruikt altijd meer stroom dan je verwacht. Wel zo netjes om het af te rekenen.
– rij niet te veel op één dag. Je hebt dan tijd om te laden. Je hebt tenslotte vakantie.

Maar ons is het allemaal meegevallen. Alleen de laadtijd op lange routes hadden we verkeerd ingeschat. Uiteindelijk hebben we hierdoor een paar aanpassingen moeten doen in de routes. Maar we zijn blij dat we geen ICE auto hebben gebruikt. De luxe en comfort van de auto compenseert het uitgooien van een kabel en het zoeken naar een laadpunt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Tesla op vakantie Frankrijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s